This website isn’t supported by Internet Explorer. We recommend that you use a different browser (e.g. Edge, Chrome, Firefox, Safari, or similar) for the best experience of our content.

Nyt program: Masterclass for sygeplejersker i almen praksis

Masterclass for erfarne sygeplejersker i almen praksis er et af vores mest populære kurser, og nu har vi opgraderet programmet og skruet endnu mere op for læringen. Med andre ord: Selvom du har deltaget før, kommer du til at lære en masse nyt, du kan bruge i din daglige praksis. Kurset varer 1½ dag og inkluderer middag og overnatning.

Datoer

{{getCountryDateFormat("07/10/2022" + " - " + "08/10/2022", "", "", "at 10:30 - 09:30")}}

Location

Bliv opdateret på det nyeste nye
Denne masterclass henvender sig til sygeplejersker, som allerede har stor viden om behandling af svær overvægt og type 2-diabetes, men ønsker at løfte niveauet til nye højder. I sin nye 2022-udgave giver masterclassen dig blandt andet dybdegående viden om holistisk, evidensbaseret og guidelinedrevet behandling af patienter med svær overvægt og type 2-diabetes.


Kender du Macklin-metoden?
Du bliver trænet i både livsstilsmæssige, psykosociale, farmakologiske og kirurgiske interventionsformer og undervist i redskaber, der lægger sig tæt op ad Macklin-metoden til behandling af svær overvægt. Metoden er kendetegnet ved sit særlige fokus på faktisk at få implementeret forandringer i patienternes liv. Metoden er udviklet i Canada og er et af de mest velvaliderede og avancerede behandlingsprogrammer inden for svær overvægt. Mange af de redskaber du vil lære, vil du kunne bruge i din behandling af patienter med andre kroniske sygdomme.


Fokus på hjerne og seksualitet
Du kan også se frem til at få opdateret din viden inden for to vigtige – og til tider meget udfordrende – komplikationsområder inden for type 2-diabetes, hjernen og seksualiteten, som begge kan have stor betydning for patienternes livskvalitet. Endelig får du gennemgået de nye 2022-guidelines for type 2-diabetes fra DSAM og DES, hvor vi indarbejder de nye principper ved hjælp af komplicerede cases.

Programmet er udviklet i samarbejde med underviserne.


Praktisk information

Dato og tid
Dag 1: kl. 09:00 - 17:00. Dag 2: kl. 08:30 - 12:30


Længde
1,5 undervisningsdag (sammenhængende).


Deltagere
Kun for sundhedspersoner, der varetager sygeplejefaglige opgaver i almen praksis.


Pris
Gratis (omfatter også middag og overnatning)


Agenda

Dag 1

09:00      Velkomst og intro (v/ endokrinolog, sygeplejerske og praktiserende læge)
09:15      Prævalens, udvikling, stigma og følger af svær overvægt (v/ endokrinolog)​​
09:30      Årsagerne til svær overvægt (v/ endokrinolog, praktiserende læge og psykolog)​​
10:00      Pause​
10:15      Guidelines til behandling af svær overvægt (v/endokrinolog og praktiserende læge)​
10:45      Gruppesessioner om interventionsmulighederne: kost & fysisk aktivitet, adfærdsændringer samt farmakologiske og kirurgiske behandlingsmuligheder (v/ endokrinolog, sygeplejerske, praktiserende læge og psykolog)
12:30      Frokost
13:15      Gruppesessioner om interventionsmulighederne: kost & fysisk aktivitet, adfærdsændringer samt farmakologiske og kirurgiske behandlingsmuligheder (v/ endokrinolog, sygeplejerske, praktiserende læge og psykolog)
14:05      Den personlige historie: mødet med den sundhedsprofessionelle i klinikken (v/ person med overvægt)
14:35      Pause
14:50      Forslag til metodisk behandling af svær overvægt i almen praksis​​ (v/ sygeplejerske og praktiserende læge)
15:20      Workshop: individuel behandling og opfølgning (v/ endokrinolog, sygeplejerske, praktiserende læge og psykolog)
16:25      Opsamling, evaluering og forberedelse til Dag 2
16:45      Tak for i dag
18:30      Middag

Dag 2

08:30      Introduktion til dag 2​​ (v/ endokrinolog og praktiserende læge)
08:35      Diabetes og hjernen (v/ endokrinolog og praktiserende læge)
09:30      Diabetes og seksualitet (v/ endokrinolog og praktiserende læge​​)
10:30      Pause
10:45      Opdatering inden for type 2-diabetes (v/ endokrinolog og praktiserende læge)​​​
12:15      Opsamling og plan for opfølgning (v/ endokrinolog og praktiserende læge)​

Deltagelse i arrangementet er gratis og forbeholdt sundhedspersoner. Sundhedspersoner defineres ved lov som læger, tandlæger, farmaceuter, sygeplejersker, farmakonomer, jordemødre, bioanalytikere, kliniske diætister, radiografer, social- og sundhedsassistenter og studerende inden for disse fag.

Arrangementet er anmeldt til - men ikke nødvendigvis godkendt af - Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) inden arrangementets afholdelse. Arrangementet er efter Novo Nordisk Denmark A/S' opfattelse i overensstemmelse med reglerne på området.