This website isn’t supported by Internet Explorer. We recommend that you use a different browser (e.g. Edge, Chrome, Firefox, Safari, or similar) for the best experience of our content.

Kompetenceløft for læger i almen praksis

Dette kompetenceløft er udviklet til læger med en grundlæggende til udvidet forståelse for behandling af svær overvægt og type 2-diabetes. 1-dags kurset vil give dig dybdegående viden om begge områder og gøre dig i stand til at initiere, monitorere og justere behandlingen for størstedelen af dine patienter. Du vil blive undervist ud fra de nyeste evidensbaserede guidelines af førende danske eksperter, som også har bidraget til udviklingen af programmet.

Datoer

{{getCountryDateFormat("30/03/2022" + " - " + "30/03/2022", "", "", "at 05:30-13:30")}}

Location

Følg en patient gennem hele forløbet
På kurset gennemgår vi ”metabolisk syndrom fra vugge til grav” og følger den unge patient, der først kæmper med vægtproblemer og senere udvikler type 2-diabetes, der kompliceres mere og mere, efterhånden som han bliver ældre. Undervejs diskuterer vi udfordringerne relateret til alle stadier ud fra cases. Cases er udarbejdet af foredragsholderen, og Novo Nordisk er ikke involveret i dette.


Hele vejen rundt om begge sygdomme
Du kan se frem til at lære om alt fra sygdomsopsporing, multifaktoriel behandling, farmakologisk kombinationsbehandling i henhold til de nyeste danske guidelines fra DSAM og DES og den seneste evidens til intervention mod livsstilsmæssige og psykosociale problemstillinger.

Kurset henvender sig til læger i almen praksis, bloklæger i fase 3 samt hoveduddannelseslæger inden for de internmedicinske specialer, der har interesse for overvægt og type 2-diabetes.

Programmet er udviklet i samarbejde med underviserne.


Praktisk information

Dato og tid
kl. 09:00 - 16:40


Længde
1 undervisningsdag


Deltagere
Kun for læger i almen praksis, bloklæger i fase 3 og hoveduddannelseslæger inden for de internmedicinske specialer i medicin.


Pris
Gratis


Agenda

09:00      Velkomst og intro (v/ endokrinolog, praktiserende læge og læge & Ph.D.-studerende)
09:15      Svær overvægt, prædiabetes og type 2-diabetes i barndommen og ungdommen​ (v/ praktiserende læge og læge & Ph.D.-studerende)
10:15      Pause​
10:35      Intervention mod svær overvægt: Hvornår og hvordan​? (v/ endokrinolog)
12:05      Frokost
13:05      Nyopdaget type 2-diabetes: Hvordan kommer vi bedst i gang med behandlingen​​​? (v/ endokrinolog og praktiserende læge)
13:50      Kan type 2-diabetes helbredes?​​​ (v/ endokrinolog)
14:35      Pause
14:55      "Behandlingsresistent" type 2-diabetes​ (v/ endokrinolog og praktiserende læge)
15:40      Behandlingen af den ældre eller skrøbelige borger med type 2-diabetes (v/ praktiserende læge)
16:25      Opsamling og afslutning​​ (v/ endokrinolog og praktiserende læge)


Deltagelse i arrangementet er gratis og forbeholdt sundhedspersoner. Sundhedspersoner defineres ved lov som læger, tandlæger, farmaceuter, sygeplejersker, farmakonomer, jordemødre, bioanalytikere, kliniske diætister, radiografer, social- og sundhedsassistenter og studerende inden for disse fag.

Arrangementet er anmeldt til - men ikke nødvendigvis godkendt af - Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) inden arrangementets afholdelse. Arrangementet er efter Novo Nordisk Denmark A/S' opfattelse i overensstemmelse med reglerne på området.