This website isn’t supported by Internet Explorer. We recommend that you use a different browser (e.g. Edge, Chrome, Firefox, Safari, or similar) for the best experience of our content.

Professoren i den varme stol

Med Professoren i den varme stol får du et kort onlineformat, hvor 2 eksperter på 1 time diskuterer et vigtigt og spændende emne i en dynamisk og involverende opsætning. Gennem korte oplæg og en modereret diskussion bliver du introduceret til nye emner, som ligger din kliniske hverdag nær, samtidig med at du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Det hele bliver sendt som live udsendelser, så du skal blot tænde din computer eller tablet for at se med.

Datoer

{{getCountryDateFormat("11/05/2022" + " - " + "11/05/2022", "", "", "at 08:30 - 09:30")}}

Location

Ny viden hver måned

Hold dig opdateret med vores månedlige live-udsendelser, hvor du på 1 time får en introduktion til dagens emne efterfulgt af en faglig diskussion mellem dagens eksperter med plads til personlige holdninger


Du tilmelder dig rækken af udsendelser på denne side, og du kan se emnerne for udsendelserne i første halvår af 2022 længere nede på siden. Emner for efterårets udsendelser annonceres senere på året. Når du har tilmeldt dig, får du løbende tilsendt information om de enkelte udsendelser via email.

Du kan til enhver tid afmelde dig rækken af udsendelser ved at sende en mail til reg@meetingplanners.dk.


I første halvår af 2022 har vi følgende emner på programmet:Onsdag d. 9. februar – Seksualitet ved metabolisk syndrom (AFHOLDT)

Hvorfor er sexlivet vigtigt, og hvorfor er det nogle gange svært at tale med patienterne om? Hvad er årsagerne til seksuel dysfunktion, og skal det give os anledning til at tænke anderledes, når vi behandler det metaboliske syndrom? Hvordan overkommer vi barriererne og begynder at tale med vores patienter om seksuelle problemstillinger? Disse og flere spørgsmål vil blive taget op af vores panel bestående af professor i klinisk sexologi, Annamaria Giraldi, og førstereservelæge og post.doc., Christian Stevns Hansen.Onsdag d. 16. marts – Diabetes og Ramadan (AFHOLDT)

I 2022 ligger Ramadanen fra 2. april til 2. maj. Hvordan rådgiver vi vores patienter med type 2-diabetes i forhold til, om det er sikkert for dem at holde Ramadan, hvordan de kommer bedst gennem Ramadanen, og hvordan taler vi om myter og fakta i forbindelse med kronisk sygdom og Ramadan? Mød en endokrinolog, en diætist og en imam, der diskuterer disse og flere andre spørgsmål.Onsdag d. 20. april – Nye guidelines for behandling af type 2-diabetes (AFHOLDT)

I løbet af 2022 udkommer de nye guidelines for behandling af type 2-diabetes fra Dansk Selskab for Almen Medicin samt Dansk Endokrinologisk Selskab. Hvad er nyt, hvad er uændret, og hvad gælder ikke længere? Få en grundig indføring i disse guidelines og hør to eksperter diskutere dem baseret på selvvalgte cases fra egen klinik.Onsdag d. 11. maj – Sundhedsøkonomi i klinikerens dagligdag (AFHOLDT)

Sundhedsøkonomiske begreber og argumenter fylder stadigt mere og mere både i den brede debat, men også i den enkelte behandlers hverdag. Bliv introduceret til emnet og hvad det betyder for dig i din kliniske hverdag, når professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg, samt professor i endokrinologi, Peter Gæde, klæder dig på til at diskutere sundhedsøkonomi.Onsdag d. 15. juni – Motions betydning for vægttab (AFHOLDT)

I juni-udgaven af Professoren i den varme stol får vi besøg af professor, Signe Torekov, og praktiserende læge, Jonas Strunge, som sammen vil diskutere, hvilken betydning motion har for det sunde, blivende vægttab, samt hvordan motion kan understøtte livsstilsændringer og farmakologisk behandling. Vi vil blandt andet tale om hvilken betydning typen og mængden af motion har, samt hvilke faldgrupper, der kan være ved at anvende motion som metode til vægttab.


Praktisk information

Dato og tid

Udsendelser i første halvår (afholdes onsdage kl. 12:00 – 13:00)
Onsdag den 9. februar (AFHOLDT)
Onsdag den 16. marts (AFHOLDT)
Onsdag den 20. april (AFHOLDT)
Onsdag den. 11. maj (AFHOLDT)
Onsdag d. 15. juni (AFHOLDT)

Udsendelser i andet halvår (afholdes mandage kl. 15:00 – 16:00)
Mandag d. 22. august
Mandag d. 26. september
Mandag d. 24. oktober
Mandag d. 28. november
Mandag d. 12. december


Længde
1 time


Deltagere
Kun for sundhedspersoner


Pris
Gratis


Deltagelse i arrangementet er gratis og forbeholdt sundhedspersoner. Sundhedspersoner defineres ved lov som læger, tandlæger, farmaceuter, sygeplejersker, farmakonomer, jordemødre, bioanalytikere, kliniske diætister, radiografer, social- og sundhedsassistenter og studerende inden for disse fag.

Arrangementerne er målrettet sundhedspersoner med aktivt arbejde i almen praksis. Såfremt du er hospitalsansat, gør vi opmærksom på, at deltagelse i arrangementerne forudsætter hospitalsledelsen godkendelse.


Arrangementerne er anmeldt til - men ikke nødvendigvis godkendt af - Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) inden arrangementernes afholdelse. Arrangementerne er efter Novo Nordisk Denmark A/S’ opfattelse i overensstemmelse med reglerne på området.