This website isn’t supported by Internet Explorer. We recommend that you use a different browser (e.g. Edge, Chrome, Firefox, Safari, or similar) for the best experience of our content.

Professoren i den varme stol

Se med, når vi hver måned inviterer 2 nye eksperter i studiet til at diskutere et vigtigt og spændende emne i en involverende opsætning. Gennem korte oplæg efterfulgt af en modereret diskussion bliver du på bare 1 time introduceret til et aktuelt emne, som ligger din kliniske hverdag nær, samtidig med at du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs. ​Det hele bliver sendt som liveudsendelser, så du skal blot tænde din computer eller tablet for at se med.​

Datoer

{{getCountryDateFormat("30/01/2023" + " - " + "30/01/2023", "", "", "at 12:00 - 20:00")}}

Duration

Location

Pris

Ny viden hver måned

Sæt kryds i kalenderen og glæd dig til et nyt og spændende webinar med nogle af landets bedste eksperter - hver måned. Se alle webinardatoer og -temaer for 2023 nedenfor og tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig kun én gang

For at gøre det nemt for dig, tilmelder du dig hele 2023-sæsonen af Professoren i den varme stol på én gang. Du får automatisk tilsendt information og streaminglinks forud for hver udsendelse – alt du skal gøre er at holde øje med din email og logge på, når udsendelsen starter.

Du kan til enhver tid afmelde dig rækken af udsendelser ved at sende en mail til reg@meetingplanners.dk.


Webinarer i 2023:


Alle webinarer sendes live i tidsrummet kl. 15 - 16.

Tirsdag d. 28. februar      Søvnen som med- og modspiller ved metabolisk syndrom
kl. 15-16
Søvnen og metabolismen er tæt forbundet. Nedsat søvnkvalitet kan være forbundet med forværring i metaboliske parametre, og en dysreguleret metabolisme kan resultere i forringet søvn. I de seneste internationale retningslinjer for type 2-diabetes er sunde søvnvaner nu også beskrevet som en hjørnesten i behandlingen. Se med, når vi sammen med søvnforsker og professor i neurofysiologi Poul Jennum og professor i endokrinologi Claus Bogh Juhl afdækker, hvad sammenhængen skyldes, og hvordan du kan hjælpe dine patienter til bedre søvnkvalitet.

Torsdag d. 30. marts      Bliv opdateret på diabetesguidelines - Fokus på patienten uden hjertekar- og nyresygdom
kl. 15-16
I 2022 udkom nye guidelines for behandling af type 2-diabetes fra Dansk Selskab for Almen Medicin samt Dansk Endokrinologisk Selskab. I selskab med bl.a. overlæge Søren Tang Knudsen får du en grundig indføring i behandlingen af patienten med type 2-diabetes uden hjertekar- og nyresygdom med fokus på tidlig opsporing, risikostratificering og forebyggelse af komplikationer.

Onsdag d. 26. april      Moderne insulinbehandling ved type 2-diabetes
kl. 15-16
Hvornår er det tid til insulin? Type 2-diabetes er en progressiv sygdom, og over tid vil du som behandler skulle opstarte patienter i insulinbehandling – men hvornår og hvordan gør du det? Sammen med bl.a. professor i endokrinologi Tina Vilsbøll skal vi blive klogere på moderne insulinbehandling til patienter med fremskreden type 2-diabetes.

Tirsdag d. 30. maj      Overgangsalder og medicinsk behandling - hot eller not?
kl. 15-16
Ca. 9 ud af 10 kvinder oplever fysiske og psykiske gener relateret til overgangsalderen(1). Men hvem har behov for lokal eller systemisk medicinsk behandling? Se med og lær mere om de medicinske behandlingsmuligheder, samt hvordan du som behandler kan hjælpe din patient til at finde ud af, hvad der er den bedste mulighed i præcis hendes tilfælde.

1. International Journal of Applied and Basic Medical Research: Jul–Sep 2020 - Volume 10 - Issue 3 - p 183-188 doi: 10.4103/ijabmr.IJABMR_428_19

Tirsdag d. 13. juni      Sindet og det metaboliske syndrom
kl. 15-16
Mental og fysisk sundhed går hånd i hånd – også når det gælder det metaboliske syndrom. Med psykolog Camilla Bechsgaard og en diabetespsykolog i studiet dykker vi ned i sammenhængene mellem sindet og det metaboliske syndrom, og du får tips til hvordan du kan blive dygtigere til at opspore psykiske problemstillinger hos patienter med det metaboliske syndrom og vice versa, samt hvordan du herfra hjælper dine patienter bedst.

Tirsdag d. 29. august      Børn, unge og overvægt
kl. 15-16
Overvægt hos børn og unge er en stor udfordring - både for børnene og de unge selv, men også for behandlere og sundhedsmyndighederne. I denne udsendelse diskuterer vi denne problematik ud fra et evidensbaseret perspektiv, og sammen med specialist i børneovervægt Cilius Fonvig og læge og Ph.D. Magnus Grøndahl får du gode råd til, hvordan du bedst hjælper børn og unge, der lever med overvægt.

Tirsdag d. 26. september      Diabetes og stroke - nye danske insights
kl. 15-16
Hvordan kan du hjælpe dine diabetespatienter til at undgå cerebrovaskulær sygdom, og hvad skal du være opmærksom på hos patienter med diabetes og tidligere stroke? Igen i år inviterer vi en neurolog og en endokrinolog i studiet og diskuterer dette vigtige tema ud fra nye danske data på området.

Tirsdag d. 31. oktober      Bliv opdateret på diabetesguidelines - Fokus på patienten med hjertekar- og nyresygdom
kl. 15-16
Må metformin forsinke opstarten af anden organbeskyttende antidiabetesmedicin? Dette spørgsmål debatterer vi med månedens eksperter, overlæge Søren Tang Knudsen og kardiolog Morten Böttcher, og vi følger op med gode råd til, hvordan man i en travl hverdag effektivt identificerer og behandler patienter med type 2-diabetes og hjertekar- og/eller nyresygdom.

Torsdag d. 30. november      Psykologisk insulinsresistens - barrierer hos patienten, convenience og psykologiske aspekter
kl. 15-16
Insulinbehandling kan være forbundet med både angst og modstand hos patienter – og behandlere. Se med, når vi får besøg af bl.a. professor i endokrinologi Tina Vilsbøll, og bliv klogere på, hvordan du som behandler kan undgå eller afhjælpe ”psykologisk insulinresistens” og dermed få større succes med igangsættelse og vedligehold af insulinbehandlingen.

Tirsdag d. 12. december      Overvægt og hjertekarsygdom
kl. 15-16
Svær overvægt og hjertekarsygdom er stærkt forbundne i det metaboliske syndrom. Sammen med en kardiolog og en overlæge ser vi nærmere på sammenhængen imellem de to og diskuterer, hvad man kan gøre for at undgå hjertekarsydommen hos personer med svær overvægt.


Hvem kan deltage i webinarene?

Deltagelse i webinarene er forbeholdt sundhedspersoner. Sundhedspersoner defineres ved lov som læger, tandlæger, farmaceuter, sygeplejersker, farmakonomer, jordemødre, bioanalytikere, kliniske diætister, radiografer, social- og sundhedsassistenter og studerende inden for disse fag.

Arrangementerne er målrettet sundhedspersoner med aktivt arbejde i almen praksis. Såfremt du er hospitalsansat, gør vi opmærksom på, at deltagelse i arrangementerne forudsætter hospitalsledelsens godkendelse.


Arrangementerne bliver anmeldt til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI) inden arrangementernes afholdelse. Arrangementerne er efter Novo Nordisk Denmark A/S’ opfattelse i overensstemmelse med reglerne på området.